Fibonacci-strategien

Fibonacci-strategien

2015-06-23 11:28:44 - Braňo "Ace"

Fibonacci er et navn som burde ringe en bjelle hos alle. Vi lærte om han i matematikktimen på skolen, men det var nok ikke i forhold til rulettstrategi. Leonardo Bonacci, bedre kjent som Fibonacci, var ganske kjent i sin tid. Takket været hans åpne sinn bruker vi i dag arabiske tall i stedet for romerske. Og vi – spillerne – kan takke ham for å vinne gode penger. Dette takket være en av oppdagelsene hans – Fibonacci-sekvensen.

Det er ikke noe vanskelig med dette systemet. Kort fortalt fungerer det slik: hvert nummer i sekvensen er summen av de to forrige numrene. Fibonacci-sekvensen (den ble forresten utviklet på bestilling) er basert på naturen, sekvensen dukker f.eks. opp i solsikkefrø.

Prinsippet bak Fibonacci-strategien

Fibonacci-sekvensen ser slik ut:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987… osv. helt til det uendelige.

For at du skal kunne bruke Fibonacci-strategien, trenger du penn og papir eller noe annet for å skrive ned de enkelte innsatsene dine på – her skal det telles.

Spillet ser slik ut:

Velg en farge å satse på. Du bestemmer innsatsen ut fra Fibonacci-sekvensen: Du starter med € 1. Hvis du taper, skriver du tapet ned på listen. I neste runde begynner du igjen på € 1 (følgende nummer i sekvensen er summen av 0 + 1). Hvis du taper, skriver du ned tallet, og satser € 2 i neste runde. Hvis du taper igjen, skriver du ned tapet på slutten av tallsekvensen. Det kommer til å se slik ut: 1 + 1 + 2. I neste runde satser du beløpet som er neste tall i sekvensen: € 3. Hvis du taper igjen, ser serien din slik ut: 1 + 1 + 2 + 3. Atter en gang øker du innsatsen din ifølge sekvensen, denne gangen til € 5. Etter enda et tap, kommer serien til å se slik ut: 1 + 1 + 2 + 3 + 5.

Du satser 8 euro. Hvis du endelig vinner i denne runden, krysser du av de to forrige tallene i serien. Serien din ser nå slik ut: 1 + 1 + 2 og du fortsetter med en innsats på € 3. Det er enkelt å få teken på det. Det finnes forskjellige versjoner av systemet. Den mest kjente er Fibonacci-sekvensen med tre dusin, men strategien kan nøytraliseres av tiltak for risikoadministrering, og blir dermed vanskelig å bruke.

Ulemper

Dette er en konservativ strategi med flere ulemper. Men en gevinst dekker alltid de to forrige tapene, noe som bety at i lengden går du bare i pluss om du vinner mer enn 33 % av gangene. Hvis du vinner og taper hele tiden, kan strategien gå i det uendelige. Et annet problem kan være begrensninger på innsatsbeløp ved bordet. Etter mer enn 10 tap, som ikke nødvendigvis trenger å være på rad, må du spille med høyere innsatser, og dette er sjeldent tillatt.

Oppsummering

Fibonacci-strategien er for påpasselige spillere som foretrekker et saktere spill. For dynamiske spillere tar det for lang tid. Fordelen ligger i at spilleren har kontroll over pengene sine, og at spillet ikke tapper spilleren for penger for raskt.

Prøv favorittspillene våre gratis
Flerhjulsrulett Rulett Microgaming Spill
Fransk rulett Rulett NetEnt Spill
Premium European Roulette Rulett Playtech Spill

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å bidra til å bedre kvaliteten av innholdet. Informasjonskapsler kan blokkeres i nettleserens innstillinger. Dette nettstedet er kun for personer som har fylt 18 år.

Jeg samtykker